Ga naar inhoud


Huisregels

osCommerce Nederland Forum RegelsDit forum wordt beschikbaar gesteld in de hoop een waardevolle informatiebron voor Nederlandse en Vlaamse osCommerce gebruikers te zijn.
Zodoende vragen wij al onze gebruikers de volgende regels in acht te nemen:

Algemeen
Informatie Uitwisseling

Dit forum is bedoeld om informate m.b.t. osCommerce uit te wisselen.
Berichten over andere, al dan niet soortgelijke, projecten kunnen zonder opgaaf van reden verwijderd worden.

Commerciele Berichten

Het posten van (semi)commerciele berichten op dit forum is niet toegestaan

Het zogenaamde 'spammen', op welke manier dan ook, (inclusief via Persoonlijke Berichten of de E-mail knop) zal resulteren in een onmiddelijke verwijdering van uw account plus een e-mail naar de desbetreffende provider(s).

Een uitzondering op de commerciele berichten regel kan voorkomen wanneer een bepaalde commerciele module met osCommerce geintegreerd is / wordt. Een voorbeeld is de betaalmodule voor PayPal. Deze discussies mogen onder geen voorwaarde worden misbruikt om een commercieel product te promoten, ze mogen enkel betrekking hebben op de technische aspecten.

Via PB of e-mail contact opnemen met iemand die hier specifiek om vraagt is toegestaan en wordt uiteraard niet als 'spammen' gezien.

Aanstootgevende Forum Inhoud

Via de Report knop (aanwezig bij ieder bericht) kun je direct een Moderator of Admin op de hoogte stellen van ongepaste en of aanstootgevende forum inhoud. Uiteraard verwachten wij van onze forum gebruikers dat ze de normale omgangs- en fatsoensregels in acht nemen.

Berichten Posten

Forum Kanalen

Berichten dienen in de daarvoor bestemde kanalen te worden gepost. Tevens dient een bericht een duidelijk onderwerp te hebben dat betrekking heeft op de daadwerkelijke inhoud van dat bericht.

Berichten die niet in het juiste kanaal gepost worden kunnen zonder opgaaf van reden verplaats en of verwijderd worden.

Extra Bepalingen

Sommige kanalen hebben extra bepalingen. Deze zullen bovenaan de index van het bewuste kanaal verschijnen onder de tekst "Lees Mij Eerst". Lees deze tekst voordat je in het bewuste forum gaat posten.

Dubbel posten (Cross Posting)

Dubbel posten, oftewel hetzelfde bericht in meerdere kanalen tegelijk posten zal niet worden getolereerd.
ALLE berichten van een dubbel post zullen zonder opgaaf van reden worden verwijderd.

Bumping

Bumping is de term die wordt gebruikt wanneer mensen een bestaand bericht weer onder de aandacht proberen te brengen door niet relevante informatie op dat bericht te 'antwoorden'. Dit is niet toegestaan.

Wanneer jouw bericht geen reactie ontvangt kun je het opnieuw proberen door met meer gedetailleerde informatie op je eigen bericht te reageren.

Broncode

Wanneer het noodzakelijk is broncode in een bericht te plaatsen gebruik hier dan de ['code'] of ['codebox'] mogelijkheid voor. Dit zorgt ervoor dat de code juist wordt weergegeven. Toon ook alleen de relevante code; niet het complete bestand.

Moderators

Berichten die worden veranderd door een van de Moderators zullen als zodanig gemarkeerd worden, vaak met reden van de verandering.

Zoeken

Zoeken naar antwoorden

Voordat je een bericht plaatst is het zinvol te kijken of er soortgelijke berichten (en evt. antwoorden) bestaan via een zoekopdracht.
Ook in de Bug Reporter zijn vaak oplossingen te vinden.
Mocht je probleem er niet tussen staan (en is het reproduceerbaar op een standaard osCommerce installatie) kun je hier zelf ook een bug report aanmaken (Engels).

Documentatie

Documentatie voor osCommerce bestaat maar is in haar begin fase. Op dit moment is alleen maar Engelstalige documentatie beschikbaar - deze is te vinden op http://wiki.oscommerce.com

Mocht je zelf Nederlandse documentatie hebben en/of willen schrijven horen wij dat graag.

Externe Oplossingen (Contributions)

Downloaden van Contributions

Alle externe oplossingen (zgn. Contributions) die in dit forum besproken worden moeten vrij verkrijgbaar zijn onder de GNU General Public Licence en moeten te downloaden zijn op de Contributions Download Sectie op osCommerce.com.
Deze Sectie heeft een upload limiet van 300k. Wanneer je contributie groter is kun je een osCommerce Team member vragen de upload handmatig voor je te doen. Totdat dit gebeurt is kun je dan ook je contributie zelf downloadbaar maken vanaf je eigen server mits gebruikers NIET hoeven te registreren en / of hun e-mail adres te geven om te kunnen downloaden.

Berichten over contributies die niet aan bovenstaande eisen voldoen zullen zonder verdere opgaaf van reden verwijderd worden.

Support voor Contributions

Wees a.u.b. dankbaar voor een contributie, ook als deze niet direct of helemaal niet werkt zoals verwacht. Contributies schrijven kost veel tijd en moeite en moet worden aangemoedigd, niet ontmoedigd!

Profielen

Gebruikers Naam

Het is niet toegestaan een domein naam als gebruikersnaam te gebruiken.
Dit geldt voor alle soorten domein namen, commercieel of niet.
Ook zaken als mijndomein_punt_nl worden niet geaccepteerd.

Onderschriften (Signatures)

Een 'onderschrift' is een tekst die een gebruiker in zijn profiel kan aanzetten. Vervolgens verschijnt onder elk bericht dat hij/zij post dit onderschrift.

Links naar externe sites zijn NIET toegestaan. Hiervoor kun je de WWW knop in je profiel gebruiken. Deze knop zal, indien ingevuld, ook onder elk geschreven bericht komen te staan.
Hetzelfde geld voor e-mail adressen. Ook hiervoor is een speciale knop in je profiel.
Houdt je handtekening kort - 1 tot 3 regels is accepteerbaar.
Grafische bestanden (plaatjes) zijn NIET toegestaan.
Aanstootgevende Profiel inhoud zal zonder opgaaf van reden worden verwijderd.

Avatars

Avatars zijn plaatjes (of foto's) die verschijnen naast elk gepost bericht als een identificatie middel.
Het wordt aangeraden je eigen Avatar up te loaden zodat je een uniek "gezicht" hebt en
niet word verward met andere gebruikers die eenzelfde Avatar hebben gekozen.

Ongewenst Gedrag

Publiek Gedrag
Ongewenst gedrag, op welke manier dan ook, wordt niet toegestaan en kan uitmonden in een onmiddelijke ban van de desbetreffende persoon/personen.

Indien je geconfronteerd wordt met ongewenst gedrag kun je contact op nemen met een Moderator of Admin zodat deze de nodige stappen kunnen ondernemen.

Disclaimer

Deze site en de Moderators behouden zich het recht voor om welke inhoud dan ook aan te passen en of te verwijderen zonder voorafgaande opgaaf van redenen.