Ga naar inhoud


Job

Member Since 05 Oct 2005
Offline Last Active Jul 04 2017 03:31
****-

Posts I've Made

In Topic: Paypal Tls 1.2 En Html 1.1 Beveiligingsupgrades

04 July 2017 - 03:28

 

Om de een of andere reden denken developers wel aan 144+ modellen smartphones en beeldschermresoluties, maar vergeten het goede oude desktop screen, met name dat die wat groter zijn dan smartphones (letters worden 4 cm hoog, twee zinnen per volledig scherm, etc.) en vooral dat die horizontaal geori├źnteerd is - en doorgaans niet zo makkelijk te kantelen ;-)

 

Dat is het mooie aan bootstrap, je kunt dat zelf allemaal regelen. Zoals gezegd geschikt voor alle beeldschermen. Het is geen ingewikkelde techniek, gewoon html en css die je toepast binnen je osCommerce-bestanden. Weg dus met de tabellen. Veel minder code, snellere laadtijden, betere resultaten binnen Google........

 

Verder ben ik sowieso helemaal niet gecharmeerd van smartphones, maar dat is een heel ander verhaal.

 

Jij misschien niet, maar (een groot) deel (misschien) van je bezoekers wel. Das toch jammer als die afhaken omdat de site niet te "bedienen" is. Is natuurlijk sterk afhankelijk van je bezoekersgroep, maar dat kun je checken in bijv. Google Analytics.


In Topic: Paypal Tls 1.2 En Html 1.1 Beveiligingsupgrades

14 June 2017 - 06:46

 

Over het ombouwen naar een bootstrap-versie van osCommerce. Ik weet eigenlijk niet wat een "bootstrap versie" is. Maar ik vrees dat je onderschat wat ik allemaal met de originele source heb uitgespookt. Ik denk dat zo ongeveer niets meer is zoals het was - met uitzondering van die paypal.php dan misschien ;-)

In de database zijn tables en columns toegevoegd, velden aangepast, etc. etc., noem maar op. Iets soortgelijks geldt voor allerlei bestanden. Niet alleen maar een flink aantal contributies, maar die ook weer aangepast, afgeleides daarvan, of gewoon eigen werk 'from scratch' voor allerlei toegevoegde functies en cosmetica. De boel is echt binnenstebuiten gekeerd en door elkaar gerammeld. Ik denk echt dat ik niet te lui ben om veel werk te doen, maar dat dit gewoon niet de weg is...

 

Met de bootstrap-versie zorg je er voor dat je website responsive wordt, dwz dat ie geschikt wordt voor alle beeldschermen, dus ook voor telefoons. Bijkomend voordeel is meteen de upgrade naar meer recente technieken (geschikt voor PHP5.6) Met een oudere osC-versie ga je onherroepelijk een keer vastlopen. Zoals gezegd, is het een hoop werk de boel om te bouwen als je al veel gewijzigd hebt ooit, maar niet onmogelijk. Veel puzzelwerk, maar het kan, met behoud van je huidige database.


In Topic: Ing Nieuw Certificaat

23 May 2017 - 10:54

Het nieuwe certificaat is te dowloaden vanaf het ideal-dasboard. Dan uploaden naar de map includes/security. Vervolgens bij "Trusted Certificates" bij de configuratie van ideal in je admin toevoegen achter "ideal_v3.cer": ", iDEAL Acquirer Signing certificate 2017-2022.cer". Daarna in het ideal-dashboard bij de instellingen nieuwe certificaat activeren. En testen maar.


In Topic: Paypal Tls 1.2 En Html 1.1 Beveiligingsupgrades

18 May 2017 - 10:24

Heb net in een testshop de nieuwste module geïnstalleerd en de test voor tls en SSL gedaan. Op de betreffende server waren alle uitslagen goed. Mocht dat bij jou niet zo zijn: vraag je hoster de nodige aanpassingen te doen, en anders te verhuizen.

 

Advies aan Frank: bouw je shop om naar een bootstrap-versie van osCommerce. Daar hoef je niet voor opnieuw te beginnen. Je kunt de bestaande database gewoon blijven gebruiken (paar updates nodig, maar daar is een simpel script voor). Voor de rest is het niet meer dan je oude bestanden omzetten naar de nieuwe bootstrap-bestanden. Is veel werk, maar zo kun je zorgen dat je al je contributies kunt behouden. Ik heb dit proces al een keer of 6 gedaan.


In Topic: Paypal Tls 1.2 En Html 1.1 Beveiligingsupgrades

18 May 2017 - 10:04

Als ik het goed begrijp, is met name van belang of de server waarop je shop draait, voldoet aan de eisen. Dit kun je blijkbaar testen met de nieuwe paypal-module (http://addons.oscommerce.com/info/9184)

 

Zal die eens proberen.